Ridlektion 17/4

Häst: Cafe Latte
Ridlärare: Mikaela
Övning: WE
Är jag nöjd med lektionen: Inte så värst
Hur gick det: Ganska bra

Hade som sagt Cafe idag. Vi satte upp på stallplannen och skritade ute och efter en stund in till ridhuset. Övningen var ju WE. Det var fyra bommar som låg i en fyrkant på den ena bakdelsvändningsövningen och fyra bommar på den andra. Sedan skulle man gå mellan två hinderstöd och ta en kopp och sätta den över det andra hinderstödet. Hindersötdena var ju korta så att man kunde nå och ta över koppen till det andra hinderstödet. Det fanns också en tjur och givetvis tunnan som man tar pinnen ur och sedan skulle man ju rida till tjuren och ta en ring och lämmna sedan på marken.
Först skulle man renodla hästarna och Cafe lyssnade inte sådär jättebra på hjälperna så jag fick ta spöt där några gånger. Sedan skulle man ta tyglarna i en hand och börja med övningen direkt i trav. Cafe var inte alls räd för tjuren och det var ju där det gick bäst. Sedan var det bakdelsövningen. Den gick ganska bra. :) Efter det skulle man rida över en bom. Det fanns två bommar som man kunde välja emellan. Men man skulle somsagt rida över en av bommarna. Först skulle hästarna stanna innan bommen, sedan skulle hästen stå över bommen. Asså de skulle ha två ben bak och två fram. Sedan sulle man stanna med bakbenen direkt efter bommen. Sedan skulle man vända och stanna mellan hinderstöden, ta över koppen på andra hinderstödet och sedan kom tjuren osv...
Efter det skulle man galoppera och även där skulle man ha en hand. Cafe lyssnade bra på fattningarna. Man skulle rida vänster om tjuren istället för höger och det var ju lite svårt, men det gick ju. :)

Det gick väll ganska bra idag. :) Hon var ju trög och det var ju svårt att använda spöt eftersom man var tvungen att ha tyglarna i ena handen. :P Så ja...det gick väll sådär idag. :) Hoppas det går bättre nästa gång då vi ska rida ute på sandvolten! :)


Fina Cafe! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0