Ridlektion 22/5

Häst: Oliv
Ridlärare:
Mikaela
Övning: Hoppning
Är jag nöjd med lektionen: Ja!
Hur gick det: Bra! :)

Idag var det ju hoppning som stog på schemat! :) Vi skrittade som vanligt ute en liten stund innan vi skrittade in i ridhuset. När vi hade kommit in i ridhuset så renodlade vi hästarna och efter det skulle vi trava lite slalom vid de rättuppstående hindrena. Först skulle man komma mot ett hinder men man skulle svänga vänster och sedan skulle man svänga höger så att det blev som en båge mellan hindrena och efter det svänga vänster igen. Sedan skulle vi värma upp och galoppera. Vi galopperade båda varven och sedan så skulle vi börja hoppa.

Det stog två hinder på långsidan. Man skulle galoppera och komma på ett blå-vit hinder, göra en volt tillbaka och komma på ett lila-vita hinder. Det gjorde vi några gånger men inte åt andra hållet. Sedan skulle vi göra banan.
Man skulle komma mot ett hinder som var blåt och vitt sedan, svänga vänster och hoppa det röd-vita hndret om stog upp mot läktaren, svänga höger mot ett hinder som stog på långsidan ch sedan skulle vi hoppa de hindrena som stog mot dörren på kortsidan. Man skulle komma mot ett bå-vitt hinder, svänga vänster mot det grön-vita hindret som stog bredvid det blå-vita hindret och sedan skulle man svänga höger och komma på det andra hindret som stog på den andra långsidan. Det gick jättebra och Oliv bjöd verkligen på hindrena och tyckte det var hur kul som helst, men ibland drev jag inte tillräckligt på honom och stog upp för tidigt och kom långt över hans hals på ett hinder men sedan gick det jättebra! :) Jag är verkligen nöjd över lektionen!


Äntligen en ny bild på Oliv. :) Fotad av Alexandra Sewén!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0