Digialkamera!

När jag är i Florida så ska jag köpa en digitalkamera eller när jag kommer hem, då beställer jag på internet. Jag funderar och funderar vilken ska jag ta?! :)

Canon PowerShot S100 digitalkamera : Canon lanserar den nya kraftfulla, kompakta och flexibla kameran PowerShot S100, som erbjuder omfattande kontrollmöjligheter och ledande bildkvalitet. Kameran är den hittills mest avancerade modellen i Canon PowerShot S-serien, med ett nytt f/2,0 Canon-objektiv och förbättrat HS System, som kombinerar en högkänslig sensor med det senaste inom Canons bildbehandlingsteknik - DIGIC 5. Canon PowerShot S100 innehåller flera uppgraderade funktioner och är ett stort steg framåt för PowerShot S-serien. Canons objektiv med 24 mm vidvinkel och 5,0x optisk zoom ger stora valmöjligheter och flexibilitet och tillsammans med Canons bildstabiliserings-system Intelligent IS-blir både stillbilder och videosekvenser skarpa och klara.
Canon PowerShot S100
Canon PowerShot S100 - Bild & Video
GPS-funktionen registrerar klockslag och plats för varje tagning, inspelning i Full HD ger fantastiska videosekvenser och den kraftfulla processorn DIGIC 5 möjliggör snabba hastigheter och ännu bättre bildkvalitet, oavsett förhållanden. Alla dessa nya funktioner ryms i en supertunn design - kamerans tjocklek är bara 26,7 mm och den finns i matt svart färg eller silverfärgad titan.

PowerShot S100
Canon PowerShot S100 - HS System
Canon PowerShot S100 innehåller den hittills mest kraftfulla implementeringen av Canons HS System och bygger vidare på PowerShot S-seriens goda rykte för hög kvalitet och lågt bildbrus i svagt ljus. Förbättrat HS System kombinerar DIGIC 5-bearbetningen med en högkänslig CMOS-sensor på 12,1 MP av typ 1/1,7, som utvecklats genom Canons kunskaper av EOS-sensorer för ännu bättre resultat vid fotografering i svagt ljus. Maximalt ISO-tal är 6400 vid full upplösning och kameran använder både den högpresterande CMOS-sensorn och DIGIC 5-processorns kraft för att minska bildbruset. Resultatet blir utsökt bildkvalitet i alla förhållanden.

Canon PowerShot S100 Test
Canon PowerShot S100 Bildgalleri
Ladda fotogalleri av Canon PowerShot S100 här, här och här.

S100
Canon S100 - DIGIC 5 processor
Processorn DIGIC 5 analyserar nu fyra gånger mer information för att skapa varje pixel och få fram fler detaljer och färger i en scen än någonsin tidigare. Bearbetningshastigheten är också sex gånger snabbare jämfört med föregående processor, bearbetar den ökade informationen och minskar samtidigt bildbruset med upp till 75 %.

Canon PowerShot S100 Digitalkamera
Canon PowerShot S100 objektiv
Canon PowerShot S100 har ett nytt högpresterande objektiv som utvecklats och tillverkats med samma metoder och expertkunskaper som Canons marknadsledande EF-objektiv. Objektivet är en måttstock på Canons optiska teknik med 24 mm vidvinkel, 5,0x optisk zoom och maximal bländare f/2,0 med en lätt och kompakt design.

Canon S100 Test
Canon S100 hybridbildstabilisering
Bildstabiliseringssystemet Intelligent IS- i 4 steg motverkar kameraskakningar i stillbilder och videosekvenser i Full HD. Här finns sju olika stabiliseringslägen och systemet identifierar automatiskt scenerna och anpassar den optiska bildstabilisatorn för optimal kompensation. Läget Panning IS passar till exempel perfekt för tagningar på en racerbana och bildstabiliseringen korrigerar då bara axeln vertikalt mot rörelsen, medan läget Macro IS innehåller hybridbildstabiliseringsteknik för att ta skarpa närbilder. Läget Powered IS använder Canons videokamerateknik för att filma avlägsna objekt med zoom, och Stativläget stänger av bildstabiliseringen när kameran står på stabilt underlag eller är fäst på stativ.

Canon PowerShot S100 Objektiv
Canon S100 - Förbättrad kontroll
Med Canon PowerShot S100 kan användare sköta inställningar och funktioner helt manuellt. För att passa in i fotografernas befintliga arbetsflöde har kameran som standard stöd för RAW-format och kompatibilitet med Canons program DPP (Digital Photo Professional) - och passar alltså perfekt som andrakamera. Via objektivringen, som blivit så populär i den moderna PowerShot S-serien, ges också möjlighet till manuella inställningar av till exempel fokusering eller exponering. Användare kan överlåta ett antal olika bildparametrar till objektivringen, inklusive slutartid, ISO-känslighet eller bländare, så att de kan finjustera exponeringen manuellt med inställningar i 1/3 steg. För maximal flexibilitet och för att passa olika användare kan knappen Ring Function och den bakre multiratten också anpassas för att styra andra förvalda funktioner.

Canon PowerShot S100
Canon PowerShot S100 - Hög hastighet
Kraften i processorn DIGIC 5 gör Canon PowerShot S100 perfekt för fotografering av snabba händelseförlopp. Höghastighetstagningarna ger en snabb sekvens av åtta bilder i full upplösning med upp till 9,6 bilder per sekund. Och vill man spela in en snabb actionhändelse på ett lite mer dramatiskt sätt passar läget Super slow motion-film, som spelar in videosekvenser med 240 bilder per sekund (QVGA-kvalitet) eller 120 bilder per sekund (VGA-kvalitet).

Canon S100
Canon PowerShot S100 - Smart Auto-läge
Canons Smart Auto-läge underlättar fotograferingen i många olika situationer och ger utmärkta resultat genom att välja optimala inställningar för olika scener utifrån 32 variabler. Ny vitbalansering inom flera områden innebär naturligare bilder. Scener som innehåller två olika ljuskällor identifieras och en särskild vitbalanskorrigering utförs för dessa områden. Vid porträttfotografering med blixt i glödlampsbelysning använder kameran till exempel samtidigt vitbalansering för glödlampa på bakgrunden och vitbalansering för blixt på personens ansikte. Resultatet blir en helt naturlig återgivning.

Canon PowerShot S100 Kamera
Canon PowerShot S100 - GPS-enhet
Canon PowerShot S100 har en inbyggd GPS-enhet som registrerar var och när bilderna är tagna. En GPS-loggningsfunktion registrerar dessutom användarens resa, och kan sedan visas med medföljande kartprogram som stöder Google Maps. Canon PowerShot S100 tar också högkvalitativa videosekvenser i Full HD (1080p) med 24 bilder per sekund och stereoljud. Den 5,0x optiska zoomen kan användas under videoinspelning, och bildstabiliseringslägena Dynamic IS och Powered IS i systemet Intelligent IS motverkar kameraskakningar vid tagningar i rörelse eller när zoom används. En HDMI-CEC-port gör det enkelt att dela med sig av videoklippen och spela upp dem på HDMI-kompatibla HDTV-apparater via TV:ns fjärrkontroll.

Canon PowerShot S100 foto
Canon PowerShot S100 LCD-skärm
På den stora förstklassiga 7,5 cm (3,0") PureColor II G LCD-skärmen blir det lätt att komponera och spela upp bilder, med 460 000 punkters upplösning som ger hög kontrast och utsökt färgåtergivning. Skärmen har bred betraktningsvinkel och härdat glas som skyddar mot repor. Nya grepp både på kamerans fram- och baksida gör hanteringen bekvämare. Det här är en perfekt fickkamera för alla fotoentusiaster.

Canon PowerShot S100
Canon PowerShot S100 tillbehör
Canon PowerShot S100 har många tillbehör. HF-DC2 är en ny extern blixtenhet som kan användas som förstärkning till den inbyggda blixten. Som tillval finns det nya undervattenshuset WP-DC43 för undervattensfotografering ned till 40 meters djup och som skyddar kameran från damm, smuts och skador.

Canon PowerShot S100
Canon S100 - iMAGE Gateway
Alla som har en Canon PowerShot S100 kan gå med i Canon iMAGE Gateway, en online-tjänst där man delar med sig av fotografier och videoklipp. I Canon iMAGE Gateway finns upp till 2 GB personlig lagringskapacitet, där hundratals högkvalitativa bilder får plats.

PowerShot S100
Canon PowerShot S100 funktioner
• Högkänslig 12,1 MP Canon CMOS (1/1,7 typ)
• HS System med kraftfull DIGIC 5
• Kraftig 24 mm vidvinkel, f/2,0, 5x zoom
• Intelligent IS
• Objektivring, brusreducering och RAW
• GPS
• Full HD, HDMI
• Stor 7,5 cm (3,0") LCD-skärm
• Höghastighetstagning
• Smart Auto, vitbalansering i flera områden
• Undervattenshus som extra tillbehör

Canon S100

Eller den här? :)

Canon PowerShot SX210 IS

Info: SX210 IS är på utgående.
2011 års uppföljare Canon PowerShot SX230 har bland annat inbyggd GPS, högre ljuskänslighet, bättre skärmupplösning och CMOS-sensor.
Bästa pris hos:NetOnNet.se (Kit)
Bästa pris hos:Misco.se
Bildsensor: 14 Megapixel; Objektiv: 14x optisk zoom; Brännvidd: 28 - 392 mm; Bildskärm: 3 tum LCD (230 000 pixlar); Mått: 105,8 x 59,3 x 31,9 mm; Vikt: 215 g
Canon:s digitalkamera ligger på topp i både bildkvalitet, funktioner, zoom och format och blir därför utsedd som testets bästa digitalkamera. Det är en imponerande skärpa i bilderna och godkänd ISO-hantering ända upp till 800 ISO. Bildsensorn är på hela 14 megapixel och när både optik och ISO-tal är så pass bra känns det som man faktiskt får användning för alla pixlar. Reglagen är robusta men ganska små, menyerna är dock enkla och snabba på klassiskt Canon manér. Den breda 16:9 skärmen är av hög kvalitet och bra belyst även i direkt solljus, upplösningen är tyvärr lite väl låg.  Videofunktionen klarar 720p-upplösning i stereoljud med optisk zoom.









Så himla svårt att välja! Vilke tycker ni?! Någon av den här ska jag ha! Men vet inte vilken! Både verka så väldigt bra! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0